lördag 6 februari 2010

Tandoori gryta och Chokladkafeets kladdkaka


Tandoori gryta

För ca 4 pers
400 gr blomkål
1 vitlöksklyfta
1 gul lök
2 paprikor
½ tsk salt
1 dl vatten
½-1 hönsbuljong
2 dl matyougurt
100 gr sockerärtor
ca 500 gr kyckling
1påse tandoori kryddmix
1 påse tanoori paste (påsen som typ glaze påsar)

Tillbehör:
Ris och Chutney

Dela blomkål. Skala vitlöken, Klyfta gul lök, skär paprika.

Stek allt i smör el olja. Salta. Lägg i bunke.

Skär kyckling i bitar.
Stek och krydda med tandoori kryddan.

Under tiden kycklingen steker.

Koka upp i stor gryta.
Vatten och buljong med Tandoori paste. (smaka av).
Avsluta med att hälla i yougurten och låt det bara koka upp snabbt, typ 2 bubblor. (var försiktig med kokning av yougurten).

Blanda i kycklingen och grönsakerna. Lägg i sockerärtorna.

Ät med ris och toppa med Chutney.




Choklad kafeets kladdkaka.

ca 12 bitar

150 gr smör
2 ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker

Glasyr
2½ dl grädde
1 msk honung
1½ msk socker
100 gr fin mörk choklad
2 tsk smör

Hallonsås
250 gr hallon
½ dl socker
1 msk apelsinjuice konsentrat

1. Sätt ugnen 175 grader
2. Smällt smöret. Blanda ägg och socker. Häll i smöret. Blanda.
3. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och vanilj.
4. Häll i de torra i smeten. Blanda noga. Häll smeten i smord och bröad form. Grädda 30 minuter. Tryck ner kanterna om kakan är ojämn efter gräddning.
5. Koka upp honung, grädde, socker i en kastrull. Bryt chokladen i en bunke klicka i smöret. Häll på den varma gräddsåsen. Mixa med mixerstav så det blir slätt.
6. Låt svalna och stelna i kylskåp.
7. Häll sedan smeten över kakan och låt den stå i kylen tills servering.
8. Mixa hallon med socker och juice. Servera till.

Äts med vaniljglass el grädde

3 kommentarer:

  1. Det var jättegott..

    Chatrine

    SvaraRadera
  2. Det var supergott, rekommenderas =)

    SvaraRadera
  3. Gud vad den kakan var smarrig!
    Tur det fanns lite kvar när jag tittade in på söndagsfika :)

    / Terese

    SvaraRadera