Rotmos
1 kg kålrot
2 morötter
6potatisar
salt
peppar
ca½ buljongtärning upplöst i ca 3 dl av kokspadet
1 msk smör
vatten till kokning
Skär kålrot och morot i bitar
Koka i saltat vatten.
Lägg i potatisen efter en stund.
Koktiden sammanlagt bli ca 40 minuter.
Spara ca 3 dl av kokspadet och lös upp ca½ buljongtärning
Mosa, vispa, späd.
Avsluta med en liten dutt smör.
Pannkaka
3 ägg
8 dl mjölk
4 mjöl
1 tsk salt (om ni tar i potatis och morot, annars ½)
2 stora potatisar
1 stor morot
Vispa sönder äggen.
Tillsätt hälften av mjölken, allt mjöl, och salt. Vispa så smeten blir slät.
Häll i resten av mjölken + finriven potatis och morot.
Häll i stor plåt eller 2 formar, självklart smorda.
Grädda ca 30 min i 225 grader.
Finrivet
Ärtsoppa
Felix korv från Ica
Lingonsylts kål är perfekt att ha till.
Blä för rotmos!
SvaraRadera/ Tomas