måndag 22 november 2010

Ugnstekt laxsida


Pressad potatis och citron är givna tillbehör och likaså

Romsås
5 dl creme fraice
1 burk stenbitsrom
1 kruka gräslök
1 kruka dill
salt, peppar



Det här är
1,7 kilo lax
som jag lagt med skinnet ner på smord och saltad plåt
Sen saltar jag rikligt över hela fisken och låter det dra i 10 minuter.
Saltar sen ett lager till sammanlagt ca 1½ tsk. Kryddar med mortlad rosepeppar + vit och svart peppar.

In i ugnen. 20 minuter 200 grader

Snabbkoka under tiden hela morötter i 5 minuter och skär purjo och paprika.
Ta ut plåten, täck laxen med folie och lägg på grönsaker med lite ringlad rapsolja på. In i ugnen 5-10 minuter till.

Klaaaaart. Så jääävla gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar