lördag 10 april 2010

Thailänsk fläskfile gryta


(Hann inte ta en egen bild så det ser inte riktigt ut så här men ungefär.)

1 fläskfile
1 gul lök
1 kokosmjölk
1 msk ca röd curry pasta
Helst färsk koriander (alt hackad på burk om det inte finns färsk, står på utländska mat hyllan)
Jag gillar koriander och tar en hel kruka alt 2 msk hackad.
lite vatten.

Bryn lätt fläskfilen lätt i lite olja och salta. Kan göras i en egen stekpanna för att spara lite tid.

Bryn löken i en panna med olja. Tillsätt curry pastan och koriandern tillsammans med 3 msk kokosmjölk. Låt det bubbla till sig ordentligt. Tillsätt resten av kokosmjölken + vatten efter smak. Lägg i fläskfilen och låt det småkoka.

Vi äter med nudlar i djuptallrik för såsen blir soppig.

Den här rätten går utmärkt att göra både med lax och kyckling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar