lördag 10 april 2010
Thailänsk fläskfile gryta
(Hann inte ta en egen bild så det ser inte riktigt ut så här men ungefär.)
1 fläskfile
1 gul lök
1 kokosmjölk
1 msk ca röd curry pasta
Helst färsk koriander (alt hackad på burk om det inte finns färsk, står på utländska mat hyllan)Jag gillar koriander och tar en hel kruka alt 2 msk hackad.
lite vatten.
Bryn lätt fläskfilen lätt i lite olja och salta. Kan göras i en egen stekpanna för att spara lite tid.
Bryn löken i en panna med olja. Tillsätt curry pastan och koriandern tillsammans med 3 msk kokosmjölk. Låt det bubbla till sig ordentligt. Tillsätt resten av kokosmjölken + vatten efter smak. Lägg i fläskfilen och låt det småkoka.
Vi äter med nudlar i djuptallrik för såsen blir soppig.
Den här rätten går utmärkt att göra både med lax och kyckling.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar