tisdag 20 april 2010
Köttbullar och lingonsylt
Köttbullar
1 kg köttfärs
1 ägg
3 dl vatten
8 msk ströbröd
2 tsk salt
svartpeppar
2 tsk vitlökskrydda från Alpnering
Blanda vatten och ströbröd med samtliga kryddor. Låt det stå i ca 10 min.
Bklanda köttfärsen med ägget.
Blanda i ströbrödblandningen i köttfärsen. Börja rulla.
Jag snabbsteker dem på hög värme så dem får färg och sen i ugnen 10 minuter på 175 grader.
Lingonsylt
3 liter Morfarplockade lingon
3 dl vatten
7 dl socker
Koka upp allting och vänta på det berömda skummet som helst ska tas bort. Grejen är att min sylt skummar aldrig så jag har inget att ta bort men den blir supergod ändå.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums med hemgjord sylt!!
SvaraRadera