tisdag 25 maj 2010

Kak recept



Jag börjar från höger

Choklad tårta
Botten
200 gr smör
200 gr mörk blockchoklad
2,5 dl socker
4 msk kakao
3 ägg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning
1 förpackning 4 portioners choklad mousse

Garnering
Min egna chokladmousse/glasyr variant
25 gr smör
½ mörk chokladkaka typ 80% Vad heter dem? Ni vet såna som är inne nu, finns med olika smaker. Inte blockchoklad.
3 tsk florsocker
1,5 dl hårdvispad grädde.

Botten:
Ugnen 175 grader
Smörj och bröa formen
Vispa socker och smällt smör fluffigt.
Rör ner kakaon i smöret.
Tillsätt VISPADE ägg, mjöl och bakpulver. Sist vänder man bara ner den hackade blockchokladen.
Häll i formen. Grädda 35-40 minuter.
Kakan ska inte vara sladdrig när du ska ta ut den utan fast.

Gör choklad moussen i god den för den ska ju stå i kylen ett tag.

Dela botten och häll på chokladmoussen.

Garnering.
Smällt smör och blockchoklad tillsammans.
Vispa grädden hårt och vispa i florsocker.
Vänd sen försiktigt ner choklad/smöret.
Bred på kakan.

För mer garnering.
Ta vit kristyr.
Börja utifrån och gör ringar mindre och mindre mot mitten.
Ta sist en potatispetare och dra utifrån och in mot mitten.

OBS
Gör helst den här kakan dan innan den ska ätas. Det gjorde inte jag och det var synd, för om den var god på kalas dagen så var den helt sjukt sagolik de följande.



Resterande recept kommer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar