fredag 21 maj 2010

Smörgås tårta



För att göra exakt den här smörgås tårtan behövs

3 jätterasker
Till fyllning

1 paket smör (helst ngt lättmargarin som är mjukt)
1 paket leverpastej
bostongurka
700 gr mimosa sallad
ca 400 gr rökt skivad skinka HACKAD
1 paket skinkost

Klegget runt
5 dl lätt creme fraice
1½ dl majonäs
det blir lite över men hellre för mkt

Garnering
2 paket styckfrysta skalade räkor ICAS är kung
ca 400 gr skinka
ca 500 gr ostskivor (WILLYS färdigskivade)
2 små burkar mandarin klyftor
1 ask vindruvor utan kärnor
1 gurka
1 ask körsbärstomater
5 kokade ägg hackade
1 kiwi
dill

Kvällen innan.
Ta gärna en plåt el bricka med lite kant
Skär av kanterna från formbrödet.
Lägg ut första lagret.
Smöra.
På med lverpastej och bostongruka.
Lager 2
smöra
på med mimosa
Lager 3
skinkost och den hackade skinkan.
Lager 4
Smöra
Sen in i ica kasse. Ställ i kylen över natten

Morgonen den ska ätas.
På med klegget.

Ca 1 timme innan ätning
Garnera efter bästa förmåga.

Tänk på att ta fram alla ingredienser till fyllning lite innan så det blir lite rumsvarmt och därav mjukt.

Lägg lagren lite om varannat så inte hela tårtan faller isär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar